Privacy en persoonlijke gegevens

Voor het verwerken van bestellingen binnen onze webshop, maken wij gebruik van persoonsgegevens en om je ervaring op onze website te verbeteren en ten behoeve van marketingdoeleinden, maken wij ook gebruik van analytische tools om het gedrag van onze website bezoekers te kunnen volgen. Daarnaast is het mogelijk om via het contactformulier op onze website je persoonlijke contactgegevens door te geven om onderlinge communicatie mogelijk te maken.

Door deze privacy verklaring te lezen, ben je op de hoogte van ons beleid omtrent het verzamelen, verwerken en eventueel opslaan van gebruikersdata en persoonsgegevens.

Onze bedrijfsinformatie

Make-up Your Stash gevestigd aan De Factorij 47E, 1689 AK te Zwaag, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring. KVK nummer 53153448

Saskia Koster is de Functionaris Gegevensbescherming van Make-up Your Stash. Zij is te bereiken via info@makeupyourstash.nl en Tel: 085 273 7262.

 

Persoonsgegevens die wij verzamelen en verwerken

Make-up Your Stash verwerkt je persoonsgegevens doordat je producten bij ons besteld en/of omdat je deze gegevens zelf aan ons verstrekt via ons contactformulier of direct via e-mail of telefonisch.

Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken

Make-up Your Stash gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. Make-up Your Stash gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit en voor marketingdoeleinden. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren. Daarnaast plaatsen wij cookies die jouw surfgedrag bijhouden zodat we op maat gemaakte content en advertenties kunnen aanbieden.

Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen.

Gegevens van de websitebezoeker die voor ons inzichtelijk zijn door het gebruik van Cookies:

  • Surfgedrag op onze website
  • IP adres
  • Land van herkomst horende bij het IP adres
  • Netwerknaam IP adres

Persoonlijke informatie, zoals naam, geslacht, leeftijd en persoonlijke contactgegevens zijn voor ons NIET inzichtelijk via deze Cookies.

Webshop bestellingen

Om je bestelling in onze webshop zo snel en correct mogelijk te kunnen verwerken, vragen/ beschikken wij om de volgende gegevens:

  • Voor- en achternaam
  • Adres voor facturering en levering
  • Eventueel bedrijfsnaam
  • E-mail adres om je op de hoogte te houden van je bestelling en de levering
  • Telefoonnummer om je te kunnen contacteren over je bestelling.
  • Betaalmethode
  • Afhankelijk van de gekozen betaalmethode zien wij: Informatie over de gebruikte bankrekening of de gebruikte PayPal rekening.

Deze informatie wordt opgeslagen binnen ons webshop CMS, welke volledig voldoet aan alle moderne veiligheidseisen. Ook ontvangen wij deze informatie in onze e-mail inbox, behalve informatie over bankgegevens.

Voor het verzenden van je bestelling maken wij gebruik van de diensten van MyParcel en PostNL. Hiervoor moeten wij de volgende gegevens doorgeven:

  • Voor- en achternaam
  • Eventueel bedrijfsnaam
  • Adres voor levering
  • E-mail adres om je op de hoogte te houden van de levering

Voor het correct verwerken van de betaling maken wij gebruik van de diensten van Sisow en PayPal.

Sisow werkt hiervoor met de volgende persoonsgegevens:

  • Naam van de bank
  • IBAN nummer
  • Naam van de rekening houder

PayPal werkt uiteraard met de door u versterkte gegevens. Van je PayPal account zien wij de volgende informatie:

  • Nummer PayPal account
  • Naam PayPal account

Behalve aan de bovengenoemde partijen welke vereist zijn voor het correct verwerken van uw bestelling, worden deze gegevens NIET doorgegeven of verkocht aan derden, zonder jouw expliciete en schriftelijke toestemming. Ook zullen deze gegevens nooit gebruikt worden voor onze eigen promotie doeleinden.

Alle bovengenoemde persoonlijke gegevens bewaren wij maximaal 30 dagen na het plaatsen van uw bestelling om uw bestelling correct te kunnen verwerken en om eventuele retouraanvragen of ruil aanvragen te kunnen verwerken. Na deze periode worden al je gegevens verwijderd uit ons webshop CMS systeem en uit onze mail inbox.

Door een bestelling te plaatsen in onze webshop gaat u akkoord met het doorgeven van de bovengenoemde persoonlijke gegevens.

 

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door Make-up Your Stash en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die wij van jou beschikken in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen.

Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar info@makeupyourstash.nl

Make-up Your Stash wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

 

Beveiliging

Make-up Your Stash neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met onze klantenservice of via info@makeupyourstash.nl

Onze website bevat een geldig SSL certificaat, zodat jouw bezoek op een veilige manier kan plaatsvinden. Ook ons e-mail verkeer vindt plaats via een goed beveiligde server, waarvoor wij gebruik maken van hostingdiensten van een externe partij. Deze partij heeft geen inzicht in jouw surfgedrag of persoonlijke gegevens. Tot slot maken wij ook enkel gebruik van een beveiligde internetverbinding voor alle online communicatie en eventueel transitie van bestanden of documenten.